Jedan od najvećih problema kod dece jeste proteza. Ne vole je. Ne žele da je nose. Smeta im. Nisu dovoljno odgovorni i disciplinovani da je stalno koriste. A rezultat su loši i krivi zubi u kasnijem tinejdžerskom dobu kad se sve teže problem krivih zuba ispravlja. Što dovodi do novih problema zuba. Zato su izmišljene fiksne proteze koje potpuno ukidaju potrebu za disciplinom, i mnogo su bolje od mobilnih, standardnih proteza. Jednostavno su tu, uvek na zubima vaše dece, ne mogu se lako skinuti jer su „zalepljene“ za zube zbog čoge vrše korekciju zuba bez prekida. I ne mora biti uopšte strašno niti ružno.

Fiksne proteze mogu biti regularne i lingvalne.

Lingvalne fiksne proteze za zube su potpuno nevidljive jer se nose sa unutrašnje strane. Regularne fiksne proteze za zube mogu biti metalne, keramičke (bele i blago providne) i safirne (potpuno providne). Rok nošenja fiksne proteze je između jedne i dve godine u zavisnosti od nepravilnosti zuba i vilica. Odluka o vidu terapije koja će se sprovesti, donosi se nakon detaljne i sveobuhvatne analize studijskih modela i rendgenskih snimaka (ortopana), na osnovu čega svaki pacijent dobija najoptimalnije, individualno terapijsko rešenje. Jer svaka vilica se razlikuje, i nisu svi problemi i zubi isti. Mora se svakom pacijentu obratiti puna i posebna pažnja jer svaki problem se razlikuje, a tako i rešenje.

Fiksne proteze ne moraju biti ružne!

I sami znate da se deca i mladi ježe fiksnih zubnih proteza. Uradiće sve da ih izbegnu, ne shvatajući koliko će im se to obiti o glavu u kasnijoj dobi. Ali, fiksne zubne proteze ne moraju biti ružne. Sve je do vaše kreativnosti. Izborom ligaturnih gumica različitih boja možete ulepšati protezu i učiniti je posebnom. Načiniti je čak i modnim detaljem. Tu je i naš stomatološki tim koji Vas može posavetovati.

Da li boli ugradnja fiksnih proteza?

Verujemo da ovo pitanje muči mnoge te ćemo Vam jednostavno odgovoriti: Ne!

Prilikom ugradnje fiksne proteze nema nikakvog bušenja zuba, već se takozvane bravice, koje su sastavni deo proteze, posebnim cementom lepe na prednju površinu zuba gornje i donje vilice. Može doći samo do neprijatnog osećaja, u prvo vreme, nakon što se namesti proteza. Jer telo još uvek nije navilko na strano telo – protezu. Ali, svako se brzo privikne.

I pokušajte da dete ne žvaće žvaku. Nije dobra za protezu. A ni za zdravlje 🙂

A šta je sa mobilnim protezama za zube?

Mobilna proteza za zube predstavlja poseban vid terapije koji se primenjuje u mlađem uzrastu. Blagovremenim dijagnostifikovanjem i početkom terapije mobilnom protezom može se u potpunosti ispraviti ortodontska anomalija ili dosta smanjiti njena izraženost, kao i skratiti kasniji tretman fiksnom protezom. Terapija mobilnom protezom obično traje od 6 do 24 meseca, u zavisnosti od vrste nepravilnosti zuba i vilica koja je prisutna. Kako bi deca lakše prihvatil terapiju i sa uživanjem nosili svoju protezu možete je izborom najrazličitijih kombinacija boja i aplikacija učiniti jedinstvenom i kreativnijom.

Pozivamo Vas da svoje najvoljenije dovedete u u Atlas Stomatološka ordinaciju koja postoji gotovo 20 godina, kroz koju je prošlo preko 4.000 pacijenata, i gde ćemo napraviti najbolje i najkvalitetnije proteze baš po meri zuba vašeg mališana. U našoj ordinaciji koriste se isključivo najmoderniji i najkvalitetniji materijali i oprema, od igala sa lakšom nepčanom penetracijom poslednje generacije, preko izuzetno efikasne anestezije koja ne izaziva nikakve posledice, pa sve do najudobnijih stomatoloških stolica na kojoj su najkvalitetniji aparati.

Dr Mrkić Radule sa svojim timom pomaže pacijentima da imaju zdrave i lepe zube. Obavljamo sve stomatološke usluge: konzervativna stomatologija, protetika, oralna hirurgija, ortopedija vilica, estetska stomatologija, ugradnja najsavremenijih sistema implantata, paradontologija kao i estetsko izbeljivanje zuba

Prvi pregled je uvek besplatan, kada će Vam stručni tim Atlas stomatološke ordinacije izvršiti dijagnostiku, locirati tačan problem i predočiti plan za uspešno i brzo ozdravljenje vaših zuba. Zakažite prvi besplatan pregled OVDE ili pozovite +381 65 2157 090. Radno vreme ordinacije je svakog radnog dana od 12 – 20 časova i nalazi se u Gandijevoj 59/1, Novi Beograd.

Share This